1e steen gelegd korfbalvereniging Telstar

Op zaterdag 2 juli 2011 is de eerste steen gelegd, eigenlijk was het meer een onthulling, op de korfbalaccommodatie van KV Telstar aan de Middelaarseweg 2a te Hoevelaken. Aan de basis van dit gloednieuwe sportcomplex stond de motie ‘De Beer’ uit 2004 die een overgang van de Sportweg naar Middelaar regelde. Door op de velden aan de Sportweg woonzorg voorzieningen ter realiseren zou die overgang budgetneutraal geschieden. De gemeenteraad heeft donderdagavond overigens de plannen voor de Sportweg goedgekeurd.

Wethouder Bert de Graaf, namens de gemeente, en voorzitter Wout Veldhuizen, namens Telstar, onthulden de steen met de tekst ‘KV Telstar in het nieuw, Goed teamwork!’. Hieronder stond hun beider naam, maar de heren waren zo sportief te melden dat er eigenlijk veel meer namen op moesten en met name die van ex wethouder Theo Manten, want tijdens zijn wethouderschap is dit plan tot stand gekomen.

Voordat de festiviteiten begonnen had een groot aantal leden hun gesponsorde baksteen van de oude locatie naar de nieuwe gelopen. Volgens verwachting wordt de definitieve stap naar de Middelaarseweg in maart 2012 gezet naar het complex met twee kunstgrasvelden, een grote kantine met verhoogd terras en ruime kleedaccommodatie. Hoevelakense raadsleden, omwonenden (waaronder buurman Jeen Jonker) die ondanks eerdere protesten goed met Telstar omgaan, sponsors, (oud)leden, vrijwilligers en het bouwteam woonden de plechtigheid bij. “Als alles klaar is beschikt Telstar over één van de modernste korfbalaccommodaties van Nederland. Daar zijn we na bijna 50 jaar, met meer dan 250 leden, best trots op, want dat is in de geschiedenis van Telstar wel eens anders geweest”, blikte voorzitter Veldhuizen voor- en achteruit.

Tekst en foto-impressie van Theo Zuurman

DSC03432

DSC03441

DSC03444