Eindfeest op De Globe

De voorpret is alles, zegt men wel eens. En dat is ook gebleken bij ons clubje vriendinnen. De meeste hebben elkaar leren kennen via de basisschool, vanwege de kinderen die bij elkaar in de klas zaten.

Tijdens een gezellig avondje theeleuten, ahum, kwam Marion op het idee om een stukje op te voeren, als vanouds, op het eindfeest. De school gaat namelijk sluiten en ach laten we dat dan tenminste op een leuke manier doen, was het idee. Iedereen was het er mee eens, Anita, Anita, Anita, Anneke, Ilone, Simone, Erna en ondergetekende. Nu nog even een act bedenken. Al gauw kwamen we op Grease. Iedereen kent het, iedereen zingt het mee. We plannen een avond om de choreografie in te studeren en klaar.

Tijdens die avondjes repeteren, is er uiteraard enorm veel gelachen, maar de pasjes zaten er snel in. Nu nog kleding huren. Dit deden we op een avond in Leusden. Rose jasjes voor de ladies en zwarte jasjes voor de heren. Ook petticoats waren snel gevonden.

Voor het zover was hebben Ilone en Wilma nog een andere tekst geschreven op een liedje van Wolter Kroes. De muziek online besteld, de kinderen op school ingeseind en oefenen maar. We hadden een paar momenten op school gekaapt, want de leerkrachten moesten de klas uit en mochten niets horen. Dat ging heel erg goed. De tekst zat er goed in.

Vrijdagavond 24 juni was het zover: Om half tien stond ons optreden gepland. De ruimte was een beetje klein maar alles lukte. Ook het lied van de kinderen. Al met al een hilarisch avontuur.

Klik op de foto voor een kleine impressie.
5900176865_8781d8572c_o