Hé, ga je mee… naar de zee

IMG_5147Het is vakantie! Wij hebben er dit jaar voor gekozen om naar Zeeland te gaan. Rebel is nog te jong om een rabiesvaccinatie te krijgen en een bezoek aan het buitenland is dan (volgens de officiële regels) uit den boze.

11-07-2015 — We vertrokken ergens in de middag en hadden absoluut geen haast. IMG_5250Canadees op het dak 😉 en de caravan aangekoppeld, rijden maar. Onderweg zijn we nog een tweetal keren gestopt, een keer om de nieuwe caravanbanden te controleren en daar waar nodig lucht toe te voegen en de tweede keer om Rebel extra uit te laten. Verder lag hij tijdens de reis rustig te slapen in de bench.

Nadat we op Camping Schotsman aankomen zoeken we ons plaatsje op. Het is droog en we kunnen op ons gemak de voortent en de tent voor de kinderen opzetten. Met Rebel verkennen we even later de omgeving en lopen naar het water en daar moet hij absoluut niets van hebben.

12-07-2015 — Een bewolkte dag. We blijven heerlijk op de camping, even bijkomen van de laatste dagen. We rommelen wat aan en Rebel ondergaat nog een korte training. Dit doen we elke dag; zit, af, hier en tanden poetsen!

14-07-2015 — Het weer is de laatste dagen belabberd. Zelfs in de regen wordt IMG_5171op de skottelbraai gekokkereld door Viktor. We wachten, door middel van het maken van andere uitstapjes en ons verblijf op de camping, tot we een zonnetje te zien krijgen en naar de zee kunnen. Daar hebben we zin in.

Vandaag is het woensdag 15 juli en het was eindelijk zover. We startten met een tripje naar het pittoreske plaatsje Veere, aan de overkant van het Veerse Meer.
IMG_5180Het miezerde en regende, plu’s gingen mee. Ondanks dat wordt het stadje letterlijk overspoeld door een massa toeristen. Wij lopen met plu verder om zelf te ontdekken wat Veere in alle knusse straatjes heeft verstopt! Ook Rebel loopt lekker mee, blijft af en toe stil staan om goed om zich heen te IMG_5179kijken, omdat van alles hoort en ziet. Hij heeft, ondanks het slechte weer, veel bekijks.

Nadat we de straatjes hebben verkend gaan we op zoek naar een terrasje. Het is niet echt terrasweer, maar er zijn er genoeg in het centrum (een met kachel) en aangezien de regen langzamerhand minder wordt, althans dat denken wij, vinden we een plekje voor vier. We nemen een kop koffie/warme chocomelk met appeltaart/Brusselse wafel.

We lopen langzamerhand terug naar de auto, omdat de tijd afloopt. Ze zijn nogal streng,IMG_5182 die boa’s. Het is ook genoeg Veere voor dit moment, we kunnen altijd op een droger moment terugkomen. In de auto wordt er gesuggereerd om een beetje rond te rijden en we komen via Domburg bij een parkeerplaats achter de duinen. Het weer is inmiddels rustiger geworden en we parkeren en IMG_5183lopen over de duinen het strand op. Wat een mooi gezicht!

Het is rustig maar toch zijn er mensen aan het surfen en zwemmen in zee. Rebel vindt het helemaal geweldig en dolt met het zand.

Rebel heeft een vriendinnetje op de camping ontmoet 😉 Nala is de bouvier van de Duitse buren. Of ze elkaar verstaan? maar spelen doen ze wel.


De volgende dagen hebben we diverse plaatsjes bezocht: Middelburg, Domburg, Vrouwenpolder, Burgh Haamstede, met de boot van Vlissingen naar Breskens, Goes, Terneuzen en Nummer Een ? enzovoorts.

24-07-2015 — Er wordt slecht weer voorspeld. We houden de weersberichten goed in de gaten, want het zou zo maar kunnen betekenen dat we eerder weggaan. Eind van de ochtend valt de beslissing: we gaan inpakken en wegwezen en dus eerder naar huis dan gepland.
Proef-Zeeland-3proef-zeeland-bij-neeltjeWe doen wel alles op ons gemak, want we willen graag nog een hapje eten bij Proef Zeeland bij Neeltje Jans. Daar staan mosselen en vis op het menu. De ideale plaats om Zeeland te proeven.

 

Foto-album:

2015 - Vakantie Zeeland

Lukt het niet, klik dan op deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.