Oranje feestje

Het is zaterdag 5 juli 2014. Voor ons ligt een lange dag. Vandaag viert neef Sem zijn 16de verjaardag, vieren vrienden Kees en Erna hun 25-jarig huwelijksfeest en (schoon)ouders blijven een nachtje slapen.

Een paar dagen geleden werd bekend dat het oranje voetbalelftal hun volgende wedstrijd op deze zaterdagavond zou spelen. Er kwam een berichtenreeks op gang met vooral de vraag of het leuk zou zijn een beamer of iets dergelijks te plaatsen. Gaat het huwelijksfeest wijken voor voetbal?

Deze zaterdagmorgen komen eerst alle huishoudelijke taken aan de beurt. Zoals elke week, opruimen en boodschappen doen. Alles strak in de planning.

‘s Middags eerst maar eens de verjaardag gevierd. Leuk om de familie weer te zien. Het was al zo lang geleden 😉
Om 20 uur moesten wij weer richting huis gaan, het cadeau ophalen, desnoods nog even omkleden en te vertrekken naar de boerderij.
Onderweg komen we nog een bevriend stel tegen en de rest van de vriendinnen met hun partners staan al te wachten. Het is een hecht vriendinnenclubje; we proberen elke keer weer iets nieuws te bedenken om te doen en dit wordt vaak afgewisseld met een bakkie/borrel bij De Haen. Gezamenlijk gaan we naar binnen, naar het bruidspaar, om het cadeau aan te bieden.
Het cadeau voor Erna en KeesErna en Kees, 25 jaar

Op de deel staat een groot scherm en ja, er is voor een beamer gezorgd. Voordat de wedstrijd begint, beginnen we aan de koffie (of iets anders) in de grote schuur naast de boerderij. Beide ruimtes zijn gezellig versierd. En we hebben tegen verwachting in heerlijk weer, zodat we ook buiten kunnen staan. Tegen tienen gaat (bijna) iedereen naar de deel om naar de wedstrijd te kijken, niet wetende dat het wel een latertje zal gaan worden. Niet iedereen ziet het zitten en zij kunnen de spanning niet meer aan. Een paar uur later juicht ook hier, voetballiefhebben of niet, een ieder hard mee en start zoon van Erna en Kees, Marco aangepaste muziek op, Viva Hollandia enzovoort, je kent het wel.
Het was een heel leuke avond, ook voor mij die niet van voetbal houdt. Het sfeertje zat er goed in. Chapeau!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.