Plons!

Tussen de 7 en 12 weken in het leven van een hond, wordt er veel bereikt met socialisatiegedrag. Deze periode is erg belangrijk voor Rebel. Hij leert snel en onthoudt alles wat hij beleeft. Daarom gaat het oefenen met commando’s, zoals ‘zit’, ‘af’, ‘hier’, zo goed. (Overigens ging de puppytraining niet door vanwege de hitte.)

Wij hebben Rebel kennis laten maken met het geluid van onweer afgelopen donderdagavond, maar wel op een positieve manier! Viktor heeft ongeveer vijftien minuten onweer gekeken en geluisterd in de voordeuropening. Tijdens deze vijftien minuten is er gespeeld en hebben we hem wat lekkers gegeven. Dit zou moeten helpen om deze geluiden te associëren met spelen en eten!

Ook de kennismaking met water. Voor ons erg belangrijk en we hopen dat Rebel er ook veel plezier aan gaat beleven. Kan hij straks ook met de kano mee. Afgelopen week, toen het zo warm was, hebben we gebruik gemaakt van de tuindouche. Rebel wilde daar niets van weten. Een beetje spatteren leverde een weglopende hond op. 😉
Gisterenmiddag gingen op verjaardagsvisitie bij neef Sem. Rebel gedroeg zich als een ‘speurhond’, snuffelde overal. Na een tijdje viel hij pardoes in de vijver. Ik denk dat Rebel, ondanks dat hij in paniek raakte, instinctief wist wat hij moest doen. Hij kwam weer boven met z’n koppie. Wij hebben hem zo snel mogelijk eruit gevist. Hij was op zich wel even onder de indruk. Nu maar hopen dat deze duik hem niet bang heeft gemaakt voor water.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.