Ridders te paard

We parkeren de auto bij de plaatselijke VVV vlak voor de vestingsmuren. Deze werden tijdens de 13e eeuw gebouwd en besloegen een lengte van 5 km! (vandaag de dag 2 km). Provins werd vanwege de historie van de Middeleeuwse jaarmarkten in 2001 toegevoegd aan de werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Wij hadden het plan de historische voorstelling “De Legende van de Ridders” van theatergroep “Equestrio” te gaan bezoeken. En wij waren niet de enige. Ook andere campinggasten vonden hun weg daar naar toe. De toegangskaartjes voor deze voorstelling kochten we op het buitenterrein waar de voorstelling zich afspeelt aan de voet van de stadsmuur.
(c) Medievales de Provins spectacles 10 Equestrio
Het verhaal: Thibaud IV, graaf van Champagne, komt terug van zijn kruistochten. Iedereen maakt er een feest van om hem welkom te heten: jongleurs, paardrijders, en anderen. Maar het feest wordt abrubt onderbroken door de verschrikkelijke Torvark en zijn bende wolven en jagers. Zij willen Provins overnemen met brute kracht en oorlogsmachines. Graaf Thibaut vecht tegen hem om de mooie Blanche, zijn grote liefde, en de stad te redden. Door deze spectaculaire gevechten, kostuums en paarden waanden wij ons even terug naar de Middeleeuwen.