Vakantie [maandag 18 juli]

Het is vroeg, het is heel erg vroeg, de meeste mensen liggen nog te slapen, maar de familie van Goethem en met name Viktor en Maureen zijn al bezig met de laatste spullen inpakken. Ze gaan op vakantie zoals zo vele medelanders. Dit keer naar Frankrijk, een land waar Viktor, Minoesch en Casper nog nooit zijn geweest. Maureen wel, in 1978, met haar ouders en zusje. Ze heeft niets met Frankrijk of is het de Franse taal.
De kinderen worden wakker gemaakt en koffie gezet… alles is klaar voor vertrek!

De reis gaat voorspoedig via Utrecht, Brussel en verder. We proberen tolwegen te vermijden, want je mag toch maar 90 km per uur rijden.
In totaal gaat de reis zo’n 650 km duren. De wegen in Frankrijk zijn niet zo best. Veel hobbels en bobbels op doorgaans provinciale wegen. Nu pas blijkt dat onze Renault Megane Estate III het gewicht van de caravan niet aan kan. En dat is gek, gezien het feit dat onze vorige auto, de Renault Megane Scenic, geen problemen had. Telkens wanneer er een bobbel in het wegdek zit, voelen we het wiel van de caravan een tik krijgen. Dat is niet zo best, we hebben er net een nieuwe onder zitten en geen reserve bij ons. We hopen op het beste.

De TomTom doet het uitstekend, wijst ons prima de weg naar Louan, het plaatsje waar wij de komende twee weken zullen verblijven. De ontvangst op de receptie is niet zo best. Het internet doet het niet en zien kunnen de mensen van de camping niet dat wij al aanbetaald hebben. Of we morgen terug kunnen komen. Nu mogen weg vast zelf een plaatsje uitzoeken. Wij lopen vooruit terwijl de kinderen in de auto blijven zitten. Er zijn op het terrein vele chalets aanwezig en in mindere mate kampeerplaatsen. Maar dat maakt niets uit. Een plekje is gevonden en Viktor gaat de auto halen. We zetten de caravan op zijn plek en beginnen met opbouwen.

Wat we niet wisten was dat er heel veel regenbuien in het verschiet lagen en het kamperen dan toch tegenvalt. De maandag besteden wij volledig aan het klaarmaken van onze slaapplekken. Later op de dag nog even naar de receptie geweest om te vragen of het internet al werkt. Niet dus.