Vakantie [woensdag 27 juli] Nous sommes arrivé en Paris, encore

Parijs we komen er weer aan.

Vandaag gaan we naar het Louvre en de Notre Dame. We gaan vroeger weg dan vorige week omdat we veel te bekijken hebben. Deze keer gaat alles beter, vorige week moesten we n.l. meer dan drie kwartier wachten. In de trein kunnen we nog even een slaapje doen, we spelen een potje pesten en kijken om ons heen.

Op het Gare de l’Est stappen we over op de metro richting Châtelet les Halles. Daar stappen we uit en gaan naar boven. We zoeken de rij van wachtenden voor het Louvre op en sluiten aan. Het valt mee, we zijn aardig op tijd. Het museum opent om 10 uur en tien minuten later zijn we binnen. Even een kaartje kopen, een blik op de plattegrond en we vertrekken richting Egypte. En zo vervolgen wij onze weg richting Griekenland, Italië naar de Mona Lisa.

Mona_Lisa,_by_Leonardo_da_Vinci,_from_C2RMF_retouched

Nadat we de Mona Lisa hebben gezien, ben ik (en de anderen eigenlijk ook wel) het zat en wil graag de buitenlucht in. De drukte en vier en half uur sjokken in het museum vind ik genoeg. Eenmaal buiten lopen we een beetje rond het Louvre richting Rue de Rivoli. De kinderen willen graag souvenirs meenemen en daar zijn een aantal winkeltjes. Van daar uit lopen we richting de Pont Neuf, langs de Seine, alwaar we besluiten iets te drinken. Twee cola, een sinas en een appelsap: 28 euro. Maar goed, we steken de Seine over en lopen weer lands de Seine en komen Hoevelakers tegen. Na een babbeltje lopen we weer verder. Daar stappen we midden in de wereld van de film. We mogen niet verder omdat er opnamen zijn en worden voorzichtig ergens anders heen geleid. We komen uit op de Boulevard Saint Germain. In de verte zien we de Notre Dame en lopen die kant uit. Viktor is volop foto’s aan het maken en wanneer we naast de kerk lopen, horen we opeens: “Dag familie van Goethem.” Weer bekenden uit Hoevelaken. Hoe is het mogelijk.

Nadat we de Notre Dame van voor naar achteren en van links naar rechts bekeken hebben, lopen we richting Hôtel de Ville en besluiten nog langs de winkels te slenteren. Onderweg komen we Parc de la Tour Saint-Jacques‎ tegen en weer schieten we wat foto’s. De dag loopt ten einde en we besluiten op de metro te stappen. Weer naar Châtelet les Halles en door naar het Gare de’l’Est. De treinreis naar het station in Provins duurt anderhalf uur. We hebben nog even.

We zijn vlakbij de camping en besluiten in Villiers-Saint-Georges crêpes te gaan eten. Bij de geitenhouderij. Het smaakte heerlijk, een mooie afsluiting van een mooie dag.