Workshop Italiaans koken

Onlangs kwam één van mijn vriendinnen op het lumineuze idee om een workshop Italiaans koken te volgen bij de VU in Hoevelaken.

Een goed idee, want ieder “lid” van ons vriendinnenclubje sloot zich spontaan daarbij aan. Met z’n achten togen wij dinsdagavond 1 november naar het cursusgebouw, hier in Hoevelaken. Deze cursus werd gegeven door mevrouw Frida Albergati en haar dochter Elena.

Zo werd de cursus aangekondigd:

“De schoonheid van de Italiaanse keuken ligt in de gastronomische diversiteit. Elke streek heeft zijn specialiteiten, ingrediënten en receptuur. In het zuiden is dat “la cucina povera“ (de arme keuken) dat bestaat uit pizza, gedroogde pasta, olijfolie, pepers en tomaten. In deze workshop willen wij verse pasta maken op ambachtelijke wijze met twee authentieke tomatensauzen: een met vis en een met vlees. We zullen op toerbeurt werken aan debereiding van deze heerlijke maaltijd op de manier die ikgeleerd heb van mijn schoonmoeder uit Italië.”

2011-11-02 8a612011-11-02 7f39

Enorm benieuwd of het wel zou smaken.

Onder het genot van een glaasje Italiaanse wijn proeven we het resultaat. Na afloop krijgt u het recept en de tips mee om het thuis nog eens te maken.
Diegenen die mij een beetje kennen, weten dat ik dol ben op Italiaans eten. Helaas is me het tot op heden ontgaan waarom ik nog nooit zelf pasta heb gemaakt. Maar nu weet ik hoe het werkt. Daarbij komt ook nog dat het een enorm gezellige avond was. Ik heb met mijn mobiel enkele foto’s gemaakt.

2011-11-02 24cf2011-11-02 85fa

2011-11-02 165f