Zit, af, lig, hier en blijf

Het lijkt wel een liedje als je de woorden in bovenstaande titel achter elkaar ziet staan, (Herman van Veen Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan¬†of van Ramses Shaffy Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder) maar dit zijn wel de commando’s waar we veel mee bezig zijn deze week. En dan niet tegen elkaar, maar met Rebel. ūüėČ

Onze ruwharige Jack Russell terri√ęr¬†doet het heel erg goed, en¬†elke week komt wel zo’n beetje een commando bij. De “oude” commando’s blijven we herhalen, maar deze week¬†oefenen we met ‘blijf‘. Rebel moet op z’n plek blijven terwijl wij weglopen of blijven als zijn eten wordt voorgezet. Stukje bij beetje gaat dat goed. Hij geeft ons aandacht (zodat hij goed kan luisteren) en blijft mooi op z’n plek. Dat lukt nog niet altijd, vooral wanneer we uit het zicht zijn, maar gaat steeds beter.

Net hebben we geoefend met z’n botje: botje op de vloer en Rebel met ‘zit’ en ‘blijf’ blijft keurig op z’n plek en blijft van het botje af. Pas als we zeggen ‘eet smakelijk’ neemt hij een duik op het botje, in dit geval.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.